Каква неизвесност! Каква драма!

17.07.2023 18:57

Дел од министрите (односно, две министерки) бараат ревизија на одлуката за спојување на концесиите за рудниците и тврдат дека Бектеши ги прелажал да гласаат со непостоечка одлука. И Спасовски вели дека биле прелажани.

Другите министри денеска се во глувчешка дупка и прават да биде прилично тешко за партиските пудлици - на која ли страна да застанат!? Што коментар да напишат? Каде ли лајк да стават? Како ќе се постави шефот? Како ќе се развие оваа внатревладина драма!?

Да ги поддржат ли министрите што отворија уста и обзнанија на што ни личат владините седници и како се носат одлуки од клучно значење за граѓаните, или не?!

Уф! Каква неизвесност! Каква драма!

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 15.07.23.