Штом така вели Димче, етничките Албанци нека ги напуштат институциите

07.08.2023 08:29

Кога сме кај Албанците, кој го спречува Бујар Османи, заедно со другарите, да конституира федерален ентитет во Тетово и во северозападна „Северна“ Македонија, бидејќи Димчето, тоа депресивно суштество, замислете, „му забранува од името на македонскиот народ да преговара за македонскиот идентитет и јазик со официјална Софија, бидејќи бил Албанец“.

Добро, штом така вели Димче, тогаш етничките Албанци нека ги напуштат институциите на системот и нека си направат свои. Во тој и таков случај Фрицел од Велес ќе хистеризира дека „Американците ја федерализирале Македонија“.

Неверојатна шизофренија, за која и Зигмунд Фројд да стане, да го види тоа, ќе се самоубие!

Благојче Атанасоски, Слободен печат, 05.08.23.

 

ОкоБоли главаВицФото