„Вработените што го поддржаа Тасевски се замаени”

05.01.2024 19:17

Директорот на М-НАВ: „Вработените што го поддржаа Тасевски се замаени”. Замаени. Цитат.

Господине, тоа што ви се дозволи од позиција на директор да држите пресови за да ја цените психичката состојба на вашите вработени, е туѓа вина.

Ви се случи скандал невиден во светот - значи, невиден -, врвно сериозен безбедносен инцидент: бараби од партијата што ве поставила ви нападнаа луѓе (еден и ви истепаа) додека тие беа на своето работно место.

Елементарно што должите пред граѓаните кои ве плаќаат е одговорност за тој инцидент, потврден од полиција и во фаза на расветлување.

Краен безобразлук е да се расфрлате со квалификации за Синдикатот. Темата е: стручност и компетенции.

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 05.01.24.