Морам да го откажам патувањето и да тужам

06.02.2024 14:45

Вака. Ни пасош земав, ни л.к. земав, а после целата голгота сфативме (неколку од нас) дека колите уредно паркирани на платен паркинг на Град Скопје, ни ги земал пајак на ПОЦ. Пасошот е готов, ама не е тука, не е ни по пат (од каде што ги прават до шалтеров за издавање). Каде е? Не знае никој. Личната ми била пратена и да ја барам од подрачната на МВР во Газа Баба. Откако си ја земав колата од пајак и се олеснив неколку илјади денари, одам во полициската во Гази Баба каде ми рекоа дека нема таква л.к. Уште и навредени дека мислам дека лажат оти сум рекол „ама од МТВ ми рекоа дека е тука“. Викаат дека на 80.000 жители во Гази Баба досега им стигнале само 400 л.к. 400! Е па стварно нема шанси мојата да е меѓу 0,5%. Чаре? Нема. Морам да го откажам патувањето и да тужам. За паркингот? Приговор можел да се достави само во полициска Пролеќе. Ќе одам и таму. Ме фати инат.

Герман Филков, Фејсбук, 06.02.24.