Впрочем

24.02.2024 15:37

Малецок космос во чаша, шолјиче, вазна,
кутија. Многу мали космоси. Широкиот
збор вели сè е космос. Можеби. Но
овие се (чашата, шолјичето, вазната,
кутијата) на мојата маса. И веројатно,
убеден сум, побегнале од својот почетен
бескрај. Како полжави, стебла, птици,
мора, копна, како и јас, впрочем.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото