„Жената која сакаше да одлета”

29.03.24 14:21

Во својот краток анимиран филм насловен „Жената која сакаше да одлета”, режисерот Саша Свирски носи приказна инспирирана од трансхуманистичките идеи кои никнале од необичното руско тло.

Композитор и дизајнер на звук на „Жената која сакаше да одлета”, е Алексеј Зеленски, а продукацијата е на филмското студио „Мастер”. Филмот е снимен во 2018 година во Русија.

Саша Свирски е роден во 1980 година. Дипломирал на уметничкиот колеџ „Греков” во Ростов на Дон во Русија. Самоук во областа на анимацијата во 2008 година почнува да работи и како независен режисер за анимација. Досега остварил повеќе од 15 кратки анимации.

Извор: https://voxfeminae.net

ОкоБоли главаВицФото