Црниот хумор на Дран

24.03.16 14:18

Францускиот уметник Дран со својата уметност веќе го заработи прекарот „француски Банкси“, поради неговата необична смисла за хумор и создавањето дела поврзани со важни социјални прашања.

Можеби делата на Дран немаат карактеристика на „висока уметност“, ниту пак главен критериум во уметноста што ја создава е „артистичноста“. Дран верува дека претставувањето на идеите во формат на „детски цртежи“ е јасно и разбирливо за секој што на каков било начин е поврзан со општеството и заедницата.

Извор: Weezbo

Слични содржини

Книжевност / Живот

ОкоБоли главаВицФото