Macedonians, don't be afraid!

25.04.2017 15:45
Macedonians, don't be afraid!

Во среда на 26 април во 20 часот во кафе барот Агора во Куманово промоција на книгата Are you schizoid?

Кирчо Арсовски во своите цртежи ретко се обѕрнува на конкретниот македонски политички пејзаж. Но, сепак се осврнува. И го прави тоа суптилно и луцидно, ама истовремено и немилосрдно. Од неколкуте стотици цртежи направени во 2016 година, издвоивме тринаесет кајшто чат-пат се спомнуваат топонимите на македонските политички состојби. Повеќето цртежи се земени од книгата Are you schizoid? чија промоција ќе се случи утре (среда, 26 април, 2017) во 20 часот во кафе барот Агора во Куманово. За книгата на Арсовски ќе зборуваат Никола Гелевски и Владимир Јанчевски.

 

Долга е раката на ВМРОБрат мој е плагијатор

Готови сте


Супермен и шпиунот


Боби


ВМРО


Да ти кажам ли како?


Боже, спаси го Никола Груевски


Супермен од Скопје


Таму е Серадонија


Македонец
 Македонци, не се плашете1000 денари

Слични содржини

Стрип / Уметност
Стрип / Уметност
Книжевност / Стрип
Стрип / Филм

ОкоБоли главаВицФото