Поарно ќе беше да нè води бабата што се чешла

10.11.2021 16:45

Среде енергетска криза во која не знаеме дали и колку струја ќе имаме,
Среде економска криза во која сиромаштијата расте безмилосно,
Среде здравствена криза во која ни умираат луѓе како никогаш,
Нашите политичари и оние кои се одговорни за државата:
- Се пребројуваат да стигнат до 61 пратеник за да задржат/преземат власт;
- Се караат за името на државата во свечените заклетви кои ги полагаат советниците од локалната власт.

ПОДОБРО ЌЕ БЕШЕ ДА НÈ ВОДЕШЕ БАБАТА ШТО СЕ ЧЕШЛА ДОДЕКА СЕЛОТО ГОРИ!

Ирена Цветковиќ, Фејсбук, 09.11.21.

 

ОкоБоли главаВицФото