Минијатурни оригами растенија

04.08.22 16:45

Раја Садер Бујана, уметница од Барселона, ја дефинира својата работа со оригами како нешто помеѓу скулптура и илустрација. Таа создава многу ситни хартиени реплики на домашни растенија, кои ги собира на врвот на прст. Лисјата, цветовите, трњето и гранките, дури и нежните ткаени корпи во кои се сместени растенијата се направени од хартија, со помош на пинцети и скалпели. Искуството на авторката во архитектурата се преведува во строгоста на „композицијата, употребата на боја, текстурата, волуменот, светлината“.

Извор: thisiscolossal

ОкоБоли главаВицФото