Винтиџ стрип табли: Хомосексуалност

12.06.23 01:18

Во популарната американска култура хомосексуалноста била прикажувана дискретно и двосмислено сè до седумдесеттите години на 20 век.

Од еден сјаен блог, Comically vintage, што објавува стари американски стрип табли, избравме петнаесетина, баш на темата хомосексуалност. Се разбира, стрип таблите ја „фаќаат“, на духовит и разигран начин (типичен за добриот стрип), и пошироката слика на американската култура од пред 60-70 години. Ја покажуваат и живоста на стариот американски стрип кој и денес звучи и изгледа свежо и провокативно, и на ликовен и на текстуален план.

Слични содржини

Психологија / Стрип / Око
Стрип / Теорија
Општество / Активизам / Квир / Живот
Книжевност
Стрип / Култура / Уметност / Око
Стрип / Култура / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото