Пиши пропанол

16.06.2023 11:32
Пиши пропанол

 

- Праска од Македонија сака да пее во англиски бенд.

- Како свирач?

- Не, како peach.

 

 

- Продадена душа, на англиски?

- Sould.

 

 

- Човек што има среќа во газот?

- ИзметЌар.

 

- Намачкај се помада!

- Зошто?

- Па за да се помадиш.

 

 

- Во огледало сум поубава отколку на слика.

- Прати ми го огледалото.

 

 

- Те сакам.

- Не е до тебе, до мене е.

 

 

- Зошто му раскинала?

- Зашто ѝ бил вишoк во врската.

 

- Што истурив од шишево?! Ми замириса на алкохол?!

- Пиши пропанол.

 

 

- Има комарци на Марс?

- Да, ама таму се викаат коМáрси.

 

 

- Го стрпавме в затвор, ама џабе.

- Зошто?

- Нестрплив е.

 

„Спремна сум родена хехе."

*искача од дома за на работа со домашните влечки на нозе.

 

 

- Ќе платиш отпосле.

- Ама отпосле помина; сега е допрва!

 

 

Знаеш што е најопако кај неизвесноста?

...

Ќе дознаеш.


Извор за стрип таблите: Comically vintage

ОкоБоли главаВицФото