Во собрание трeба да се донесе закон: ако си член на партија, не можеш да идеш у затвор

07.09.2023 09:53

Во собрание трeба да се донесе закон: ако си функционер, член на партија и слично - да не можеш да бидеш тужен, гонет или да идеш у затвор.

Ваков закон лесно ќе донесат не со двотретинско него со четиричетртвртинско мнозинство и акламација.

Нѐ има доволно што живееме надвор од партија за да одиме по судови и да плаќаме казни.

А да, и Мијалков вратил 244.000 (со букви двесте четириесет и четири илјади евра), а украде пола милијарда, ако не и више.

Тоа ќе му дојде ко сеа да ми го вратат ретровизорот од ладата што ја украдоа 2014.

Никола Писарев, Фејсбук, 07.09.23.