Роботи танцуваат синхронизирано

03.05.11 10:11

Нао роботите (Nao robots) се технолошките маскоти на францускиот павилјон од Светската изложба во Шангај, која се одржа минатото лето.

Роботите го вежбаат своето прво појавување пред јавноста на 21 јуни, денот на францускиот павилјон кој се совпаѓа со Денот на музиката во Франција. Оваа изведба ги покажува глатките и ритмички движења на роботите, а исто така за првпат прикажува роботи кои поддржуваат емоции евоцирани од уметничко дело.

Нао се човеколики, независни и интерактивни роботи кои можат да бидат програмирани, и се дело на Aldebaran Robotics, светскиот лидер во хуманоидна роботика.

Your browser is not able to display this multimedia content.

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото