Автопортрет на слепо

11.06.12 08:27

„Blind Self Portrait“ е соработка меѓу Мет Метс и Кајл МекДоналд, поставена на њујоршкото Resistor interactive show.

Посетителите ги затвораат очите и се препуштаат на машината, која ја придвижува нивната рака, исцртувајќи го нивниот автопортрет. Компјутерот ги следи цртите на нивното лице и создава цртеж заснован на нив.

ОкоБоли главаВицФото