Нека нè потсетат...

02.08.2018 22:08
Нека не потсетат...

Во чест на 40-годишнината од снимањето на филмот „Бошко Буха“ потсетување на насловната нумера која ја изведува неодамна починатиот Оливер Драгојевиќ.

Со стиховите „Мали за војници, големи за јунаци“ на Душко Радовиќ, песната („Нек нас сете“) е посветена на сите деца и младинци кои се жртвувале во борбата против фашизмот.

 

Музика од филмот „Бошко Буха“, 1978.
Музика: Зоран Симјановиќ
Текст: Душко Радовиќ
Изведува: Оливер Драгојевиќ

Извор: Youtube

 

Слични содржини

Балкан / Музика / Око
Музика / Око
Филм / Око / Историја
Балкан / Филм / Око
Балкан / Уметност / Филм / Око

ОкоБоли главаВицФото