Зошто муштикла, а не женштикла?!

08.05.2019 00:48
Зошто муштикла, а не женштикла?!

Во разговорот учествуваат Трајко Џиков, Владимир Пусевски, Костадин Шурбановски, Немања Трајковиќ, Александар Шиндиловски, Милан Дамјаноски, Горан Петровски, Трајче Петрушевски, Ивица Дукоски, Александар Михајловски, Зоран Герсановски и Сашка Костовска Длака.

 

Трајко Џиков
И зошто грМушка, а не грЖенска, м?


Владимир Пусевски
ГрBeška?


Трајко Џиков
ГрЕбаница?


Костадин Шурбановски
И зошто вртиМушка а не вртиЖенска?

 

Немања Трајковиќ
Зашто мушмула, а не женшмула?


Трајко Џиков
Зошто муштикла, а не женштикла?

 

Александар Шиндиловски
Зошто скарамуш, а не скаражен?


Милан Дамјаноски
Зошто ГРКлан, а не МАКлан?


Трајко Џиков
ЗОШТО МАЖОРЕТКА, А НЕ ЖЕНОЧЕСТА?!


Милан Дамјаноски
ЗОШТО БЛАМАЖА НЕ ЧИНИ, А БЛАЖЕНА ДА?

Горан Петровски
Зошто женшен а не мажшен?
Зошто Папаја, а не Мамаја?


Трајче Петрушевски
Зошто Папа а не Мама?


Горан Петровски
Точниот одговор е Промаја.


Трајче Петрушевски
Зошто Промаја а не Аматерскамаја?


Горан Петровски
Рукимаја.


Трајче Петрушевски
Ноземаја.


Трајче Петрушевски
Студенимаја.


Ивица Дукоски
Зошто мислималце а не мистерлималце?


Трајко Џиков
Зошто seen, а не ќеерка?
Зошто Манчестер, а не Фимејлчестер?


Александар Михајловски
Зошто мандрак, а не фемдрак?
И зошто менопауза, а не женопауза?


Зоран Герсановски
Омаж.


Сашка Костовска Длака
Зашто е божество а не бомажство.

Слики: Marion Fayolle

 

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото