Фантастичните цртежи на Матијас Адолфсон

19.06.20 11:15

Беспрекорно деталните цртежи на Матијас Адолфсон (Mattias Adolfsson) ја демонстрираат неговата склоност кон контролирано лудило што граничи со хаос, но, која никогаш не ја преминува границата.

Шведскиот уметник создава фантастични цртежи на градски квартови, бизарни збирки на прибор за пишување и сложени менажерии на животни кои ги спојуваат научната фантастика и апсурдот.

Невозможно е неговите цртежи да ги разгледате само со еден поглед. 

Извор: thisiscolossal.com

 

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото