Акција во Битола - „Не фрлајте отпушоци по улици, гласајте!“

04.07.2020 13:55
Акција во Битола - „Не фрлајте отпушоци по улици, гласајте!“

Активистите на битолската иницијативата „Поинаку“ денеска имаа нова акција. Тие поставија канти за отпушоци низ градот, кои истовремено служат и за јавна еко анкета. Акцијата се одржа под мотото „Не фрлајте отпушоци по улици, гласајте!“

„Поинаку“ ги праша своите сограѓани – Што сакаат битолчани? А како опција, тие имаат да одговорат: чист воздух, велосипедски патеки, реконструирани улици, модерен спортски комплекс или зимско-летен туристички центар Пелистер.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото