Соларен сомнамбулист

22.11.2021 21:05

И сè е црно во денот
и сè е црвено во етерот

изгубени
неми исплашени
случајни минувачи

и сè е црно во денот
и сè е црвено во етерот

по калдрмата и
на високиот тротоар
зататнет со тежок
половен ѕевгар

и сè е црно во денот
и сè е црвено во етерот

зли пци
лаат или молчат
апат со беснилна
плунка

и сè е црно во денот
и сè е црвено во етерот

насетувам
само момент
само трепнеж
мигновен миг

и сè е црно во денот
и сè е црвено во етерот

чад
спарен застоен
воздух
воз-
дух

и сè е црно во денот
и сè е црвено во етерот

потен жежок
соларен ден во
Ск.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото