Минијатурни скулптури

06.12.21 13:54

Од парчиња отфрлено дрво и лимови со избледена боја, Кирсти Елсон (Kirsty Elson) составува минимални скулптури на животни, домови и начини на транспорт.

Уметничката од Корнвол ја истакнува необработената едноставност на нејзините пронајдени предмети и дозволува материјалите да ги движат делата, додавајќи им напукнати штици или свиткани куки, само малку за да ги постигнат нивните наменети форми. Претставувајќи ги своите скулптури како целосни сцени или единечни суштества, Елсон ги трансформира кутиите со оригинални логоа во флота камиони, конзервата со масло во пријателска мачка и рѓосаните клинци во јарболи за едрилици.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото