Тетовци сè уште се гушат во сопствениот чад (видео)

16.02.2022 19:11
Тетовци сè уште се гушат во сопствениот чад (видео)


Затворањето на „Југохром“ и на дивата депонија придонесоа да се намали загадувањето на воздухот во Тетово. Сепак, мерењата во повеќе наврати сè уште покажуваат присуство на ПМ 10 честички над дозволените граници.

Институтот за комуникациски студии (ИКС) во оваа епизода од серијалот „Загадени градови“ ги истражува причините за загадувањето и нуди решенија за подобрување на квалитетот на воздухот во Тетово.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Влатко Џиковски
Монтажер: Борче Крстевски


Извор: Дома

Слични содржини

Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото