"Модна линија - животни"

30.11.22 10:55

Хелга Стенцел е уметница родена во Сибир, со седиште во Лондон, Велика Британија. Таа работи со широк спектар на медиуми, вклучувајќи илустрација, фотографија, видео и стоп анимација.

Серијата на фотографии со наслов "Модна линија - животни" содржи некои од најпознатите дела на Хелга. Разиграноста и едноставноста на идеите се во контраст со фините детали на употребените ткаенини и на пејзажот. Секој лик има своја уникатна личност, карактеристичен глас и приказна за раскажување.

"Се надевам дека мојата уметност ќе им помогне на луѓето да се поврзат со детето во себе и повторно да ја откријат радоста на уживањето во мали визуелни задоволства, во и надвор од нивните домови".

Извор: helgastentzel.com

Слични содржини

Фотографија / Уметност / Око
Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Активизам / Фотографија / Свет / Уметност / Око
Мода / Фотографија / Филм / Око
Фотографија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото