Најдобрите фото пејзажи за 2022

04.01.23 00:21

По 15ти пат се одржа натпреварот на најдобрите пејзажни фотографи. Фокусот беше ставен на пејзажите во и околу Британија.

Од езера со магла и големи планински панорами, до пешачки патеки покрај вода, натпреварот за најдобар фотограф на пејзажи за 2022 година ја истакнува раскошноста на овие предели.

Вил Дејвис. Брекон во зима - севкупен победник

Наташа Брнс, Рефлексија на зората – Севкупен младински победник

Деми Орал, Вознесение – Победник во категорија “Kласичен поглед”

Кевин Вилијамс, Целосно натоварен – Победник во категорија “Урбан живот”

Пол Килин, Врзани души – Победник во црно-бела техника

Сајмон Турнбул, О! Школка. – Победник во категорија “Ваш поглед”

Греј Итон, Светата градина - Победник на тема ”Брег”

Итај Каплан, Ветерница во магла – Победник на тема “Историска Британија”

Мелвин Николсон, Бура над брегот Џодрел - Победник на тема “Ноќни пејзажи”

Демијан Вотерс, Лох Аве – Победник на тема “Линии во пејзажот”

Јан Хуи Мо, Висорамнини – Младински победник во категорија “Kласичен поглед”

Кал Кол, Блејдранер – Младински победник во категорија “Урбан живот”

Томас Истербрук, Галеби над глава – Младински победник во црно-бела техника

Томас Истербрук, Пролетни зајаци – Младински победник во категорија “Ваш поглед”

Извор: Colossal

Слични содржини

Мода / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Око

ОкоБоли главаВицФото