Дегенерација на телото

30.03.23 23:52

Како се менува врската помеѓу нашите тела и сеќавањата како што старееме?

Уметникот Кејси Куран се занимава со ова прашање во новата серија кинетички скулптури под наслов "Carrion Blooms". Делата упатуваат на дегенерацијата и распаѓањето, анализирајќи го моментот на опаѓање на издржливоста на телото.

„Сите можеме да се присетиме на оние денови кога нашата енергија се чинеше бескрајна. 24 часа, и во нив некако успевавме да натрупаме сè; работа, училиште, хоби, пријатели и семејство. Времето се чувствуваше неограничено со можности“, вели КуранИзвор: Colossal

ОкоБоли главаВицФото