Низ џам

16.06.2023 19:43

Пунив се гранќе
богови,
пунив се врапци.

Ој леле, леле,
зелéна војска иде
и па ќе биде

истото лице над нас,
истото лице
под нас,

да се тресе,
да се радýе
и да с’нýе

зелéну војску над нас,
зелéну војску
под нас.

Све искочи́ло
да гледа,
да се оглéда.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото