За под камен

14.06.2023 10:13

Студéни ѕвезде зобе,
топи се
под тебе коњ.

Длабóко доле,
висóко горе,
црни се гора.

Качýеш ли се,
симнýеш ли се,
без масли́нќе
у бисáѓе?

А ваздух п’ха,
ветар п’хи́ња,
п’хи́ња Пхиња,
мути се Пчиња,
под црну гору,
под Црну Гору.

Бисáѓе пуни
ѕвезде и ветар.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото