Слика

31.05.2023 19:04

Лизга се по куќе д’н,
све игра и трчи преко њиве,
вода пое нешто од’мн’шњо,
ш’пка нешто, нејасно кажýе,
исфрља га с’с тресќе на брег.

Боси шљапкав и деца и старци,
у пламенче далéко наѕ’рќав,
радýев се покрај врбов стожар.

А под ќерами́де,
пред да се сокри́е,
мало ѓаволче
на цел глас се смее.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото