„Кај Алумина ќе се гради фасцинантен комплекс со 80% зеленило“

16.12.2023 13:13

Со нови современи објекти, како што има во Дубаи, Чикаго, Торонто, Виена, Софија, Белград, Карпош ќе стане водечка општина во државата. (...) Станува збор за површина на која ќе доминира зеленилото, кое ќе опфаќа 80% проценти од вкупната површина. Значи ќе биде еден од најхуманите и најзелените простори во Скопје. (...) Противниците на проектот се запрепастени од квалитетот на проектот, од онаа убавина која многу граѓани ја поддржуваат да се изгради.

Стевче Јакимовски, на прес конференција; 12.12.23.

 

ОкоБоли главаВицФото