Руската амбасада ќе издаде соопштение, и тие доминираат со просторот тој ден

29.01.2024 11:12

Ќе направам една паралела бидејќи, покрај политичките теми, доминираат и темите од областа на безбедноста кога станува збор за дезинформации. Меѓутоа, доминираат и темите на стратешкиот пат на државата. Еве на социјалните медиуми, имаме извонредна комуникација со странските, меѓународните организации и фактори. САД, ЕУ, бројните амбасади со седиште во Скопје, со кои работиме многу заеднички проекти. И кога некои амбасадори ќе го користат, на пример, македонскиот јазик, за да го честитаат празникот на државата, тоа поминува незабележано. Од друга страна, Руската амбасада ќе издаде едно соопштение, и тие доминираат со просторот тој ден, а можеби и многу подолго од еден ден.

Никола Дујовски, Civil media, 25.01.24.

 

ОкоБоли главаВицФото