Како настана еден плетен портрет

23.05.12 12:19

Уметникот Џо Хамилтон за ова видео вели: „Ја направив оваа анимација за да го документирам мојот процес на  плетење на еден од поголемите портрети, од почеток до крај. Техниката за плетење која ја употребувам овде ја научив од мојата баба“.

Инаку, Хамилтон е познат по изработката на плетени портрети на неговите пријатели, но и на познати и славни личности.

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото