Тепачка

25.06.2016 11:26
Тепачка

(Азбучна приказна)

„Ама Бог вели“, гласно дрекна Ѓорѓи, „елка, жад, злато ѕвездовидно и јантар!“ „Како?“ Лела љубоморно мрмори.

Наеднаш Његован остро пцости реди, Стево Тропа, Ќамилов удар фучи.

Храбро Цеца чека. „Џган“, шепоти.

 

Превод од српски: Лилјана Ефтимова
Извор: Сенки, Магор, 2006.
Скулптура на сликата: Ravi Zupa

Слични содржини

Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото