(Не)видливи

30.11.16 13:16

Во рамки на проектот (IN) Visible - (НЕ) Видливи, организацијата ЛГБТ Јунајтед од Тетово изработи четири документарни видеа, кои говорат за животот на (не)видливата ЛГБТ популација во Македонија.

Во четирите видеа, самите припадници на македонската ЛГБТ заедница говорат за проблемите и предизвиците со кои се соочуваат живеејќи во една нетолерантна и хомофобична средина.