Стратос Калафатис

20.09.17 02:07

Стратос Калафатис е фотограф од Кавала, Грција. Учествувал на многу групни и индивидуални изложби, а од 2002 година работилници за фотографија. За неговите фотографии Кристијан Кожол (уметничкиот директор на VU Gallery во Париз) вели: „Неговите фотографии не се во боја; тоа се бои кои станале фотографии.“

Извор: https://www.booooooom.com

Слични содржини

Живот / Око
Книжевност / Око
Музика / Око
Свет / Уметност / Око
Филм / Око
Свет / Око
Екологија / Око
Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото