„Женските“ фотографии на Миа Хаги

06.03.19 02:45

Миа Хаги (Mia Haggi) е фотографка од Талин, Естонија која била успешен модел. Сега гради, исто така, успешна кариера бидејќи работи кампањи за големите светски марки, но истовремено ја истражува женската страна на медиумот со кој се занимава.

Нејзините фотографии носат уникатна естетика, а Хаги вели дека честопати се инспирирани од нејзините сонови. За себе вели дека живее во родово флуиден свет. 

Живее и работи на релација Лондон - Хонг Конг и уште една фасцинација на Хаги е тоа како луѓето се изразуваат преку облеката.  


Извор: booooooom.com

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото