Eine Kleine Nachtmusic

22.07.2019 15:41

внатре во тишината
заврзана во јазолче
слатката тетива на крикот

јазолчето е
малецко
како град
во кој на свадбите и погребите
свири
еден та ист оркестар

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото