Застани и помирисај го цветот

12.08.20 09:49

Минатото лето, холандскиот фотограф Дик ван Дуин (Dick van Duijn) успеал да фати редок момент на природна поврзаност помеѓу верверица и жолт цвет.

Фотографиите се направени во Виена каде ван Дујин бил ангажиран да направи серија за животот на вервериците. Во интервју за „ПетаПиксел“, тој објаснува: „Првиот ден го набљудувавме нивното однесување. Вториот ден, фотографиравме цел ден. Вечерта, пред зајдисонце, кога светлината стана мека и убава, една од многуте мали верверички тргна кон жолтото цвеќе и почна да го мириса“. 

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото