Поетски карти

10.05.21 11:25

„Poesis Oracle Deck“ е колекција од 77 карти со „пророштва“ создадена од уметницата од Ванкувер, Андреа Ван (Andrea Wan), чиишто дела често се фокусираат на природата, женственоста и самооткривањето.

Овој проект ја комбинира уметноста на Ван со поезијата на Меган Кинг (Megan King) музичарка родена во Јужна Африка. Авторките велат дека нивиниот проект со шпилот карти е обид да се охрабрат луѓето да ги побараат одговорите на важните прашања во себе, да размислуваат, да ја слушаат својата интуиција, да ја најдат сопствената инспирација.


Извор: booooooom.com

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото