Детски мурали

21.10.22 09:03

Францускиот уметник Жулиен Маланд, претходно познат како Сет Глоубпеинтер (Seth Globepainter), е познат по неговите мурали кои ја доловуваат разиграноста, решителноста и невиноста на детството.

Насликаните ликови без лице имаат тенденција да бидат оптимисти, дури и кога се соочуваат со неволја, особено во најновите мурали на уметникот кои се однесуваат на тековната војна во Украина.

Во моментов, Маланд работи на серија рачно украсени литографии и се подготвува за самостојна изложба што ќе се отвори на 27 октомври во Флукварт во Париз, каде што живее.

„Враќање на училиште“ (2017), Попасна, Украина. ©Seth Globepainter

„Куќата на Сесил“ (2021), Париз, Франција

„Тајна градина“ (2022), Џерси Сити

Островот Реунион (2021)

„Очи в очи“ (2021), Гренобл, Франција

Детали за „Очи в очи“ (2021), Гренобл, Франција

„Украина“ (2022), Париз, Франција

„Три кафези“ (2021), Аман, Јордан

Извор: Colossal

Слични содржини

Јавни Простори / Уметност / Око
Јавни Простори / Уметност / Око
Јавни Простори / Свет / Уметност / Око
Јавни Простори / Уметност / Око
Јавни Простори / Уметност / Око
Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото