СК2014 од „Две Црни Точки“

16.10.12 11:43

Во редакцијата на Окно пристигна мејл од млада уметница која се потпишува под псевдонимот „Две Црни Точки“. Содржината на мејлот ја пренесуваме во целост, а подолу можете да го видите нејзиниот перформанс на тема Скопје 2014.


„Моментално сум студент на Ликовна уметност, трета година. Ова видео е реакција и мој личен став за проектот Скопје 2014. Видеото е всушност документација од перформанс кој го направив минатата година. Сметам дека проектот Скопје 2014 е проблематичен од повеќе аспекти, но јас во ова дело се фокусирам на еден од нив, и тоа го правам користејќи компарација помеѓу социјалните проблеми во нашата држава и трошоците за проектот. Заклучокот е очигледен, социјалните проблеми (претставени во форма на кутии направени од потежок материјал отколку оние кутии кои ги симболизираат трошоците за проектот) се 

потешки, и со тоа е оневозможен оној неопходен баланс за едно здраво општество во кое, пред се, се задоволени основните потреби и права на граѓаните.“

 

mnogu dosadno!

mnogu dosadno!

This is art bravo devojko

This is art
bravo devojko

This is art Bravoo

This is art
Bravoo

na na na!

na na na!

Hmmmm

Hmmmm

Јасно и гласно!Браво!

Јасно и гласно!Браво!

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото