Светица

16.01.2023 16:31

Жената што ја обожавам е светица

која заслужува да има

луѓе кои ќе паѓаат на колена

пред неа на улица

и да ја молат за благослов.

Но, еве ја пред мене на подот,

удира со чевелот по глушец

додека солзи ѝ капат по лицето.

 

Превод: Зоран Анчевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото