Секојдневни ситуации во несекојдневни колажи

20.01.23 10:56

Од неговото студио во Холандија, уметникот Тон Џозен сече и спојува винтиџ фотографии, списанија, разгледници и страници од книги во дела кои имаат ироничен и надреален пристап кон секојдневните активности.

Жозен има тенденција да си игра со размери и перспектива, создавајќи иронични сценарија, полни со носталгија и хумор.

Извор: Colossal

Слични содржини

Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Активизам / Фотографија / Свет / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Екологија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото