Пазарот на добиток во Скопје

08.03.23 12:07

Колку се цени животот на домашните животни според добиточнниот пазар во Скопје?

Кокошки (црвени) 500 денари

Дукатка 600 денари

Петел 500-600 денари
Петел брама 2000 денари

Теле 200-220 кг се продава за 160-180 денари за килограм жива мера.
Кравите можат да се најдат од 90-120 денари за килограм жива мера.

Кози од 80 до 180 евра за грло.

Цената на овците се движи од 100 до 230 евра за грло.
Цената на магарињата се движи од 380 до 400 евра.

Коњите се продаваат по цена од 600-1000 евра.

Добиточна храна

Јачмен – 20-22 денари килограм

Пченка – 22 денари килограм

Пченица – 22 денари килограм

мелена мешавина – 23 денари килограм

* Цените варираат од грло до грло, а ова се цените од 7 март, 2023 година.

** Добиточниот пазар во Скопје е отворен секој вторник во периодот од 5 часот наутро до 14 часот.

Извор: Агротим

Слични содржини

Живот / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Живот / Око
Екологија / Живот / Око
Фотографија / Живот / Култура / Уметност / Око
Фотографија / Живот / Око

ОкоБоли главаВицФото