Во ВМРО ДПМНЕ се најголемите платеници на бугарските служби

26.06.2023 09:56

Во 2014 година во време на владата на ВМРО ДПМНЕ, премиерот Никола Груевски со пари од македонскиот буџет, Министерството за култура на Република Македонија, објавува едиција PRO MAKEDONIJA во која во најмалку 70 книги пишува дека населението во Македонија е бугарско.Автори се војводи, комити, Илинденци и странски автори.

Паралелно со тоа Архивот на Македонија во време на ВМРО ДПМНЕ, додека е директор Зоран Тодоровски, објавува уште најмали 50 книги каде исто пишува дека населението во Македонија е бугарско.

Со овие документи, за жал, испаѓа дека во ВМРО ДПМНЕ се најголемите платеници на бугарските служби.

Љубчо Георгиевски, Фејсбук, 22.06.23.