Зошто некои луѓе го пишуваат бројот 7 со цртичка

08.05.2024 14:55
Виц икона

Зошто некои луѓе го пишуваат бројот 7 со цртичка?

Кога Мојсеј почнал да ги чита десетте божји заповеди и стигнал до седмата, ’Не врши прељуба’, многу луѓе во еден глас почнале да викаат: „Пречкртај, пречкртај, пречкртај!“

 

ОкоБоли главаВицФото