Уметнички јавни говорници во Сао Паоло

11.08.2012 12:47
Уметнички јавни говорници во Сао Паоло

Парадата Повик е јавен уметнички проект кој моментално се одржува во Сао Паоло, а е спонзориран од страна на бразилската телекомуникациска фирма Vivo, која поврза 100 уметници со 100 улични телефонски кабини, давајќи им слобода да ги трансформираат чудните телефонски кабини по слободен избор. Изложбата се покажа како исклучително популарна, а бразилската фотографка Маријан Боргомани фотографираше голем број од новите кабини.

Галеријата од сите 100 телефонски кабини можете да ја погледнете тука.

Слични содржини

Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност

ОкоБоли главаВицФото