Лавица посвојува бебе-антилопа!

14.01.2013 10:57
Лавица посвојува бебе-антилопа!

Фотографот - специјалист за фотографии од природата, Адри Де Висе, во Кенија фотографираше незамислив настан: лавица која посвојува бебе-антилопа веднаш откако мајката била убиена. Наспроти очекувањата лавицата само неколку часа да го „толерира“ присуството на малата антилопа, а потоа да го изеде младенчето, се случило токму спротивното: лавицата се грижела за антилопата како за свое младенче. Подолу можете да ги погледнете неверојатните фотографии.

 

Извор: avaxnews.net

Слични содржини

Фотографија / Екологија / Око
Фотографија / Екологија / Око
Фотографија / Екологија
Свет / Екологија
Фотографија / Екологија / Настан
Фотографија / Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото