Новите улици во Скопје и темелните права на граѓаните

22.07.2015 15:22
Новите улици во Скопје и темелните права на граѓаните

Оваа анализа теоретски и практично ги испитува промените настанати по реновирањето на шест улици на територијата на Скопје по однос на правото на здрава и одржлива животна средина, одржлив развој, правата на лицата со попреченост и посебни потреби во движењето (повозрасни граѓани, деца, родители со деца, велосипедисти и др.), како и функционална јавна администрација. Издадено 2015год.

Книгата можете да ја преземете на следниот линк: 

 

ПрилогГолемина
Преземи7.7 MB

ОкоБоли главаВицФото