Автобиографија

08.09.2015 11:13

Во преполовените огледала го гледате само долниот дел од своето тело.

Превод: П. В.

Давид Албахари (1948), еден од најзначајните современи писатели во регионот. Досега објавил 35 книги, главно романи и збирки со раскази. Делата му се преведени на 18 јазици. Поезија не објавувал, но многу негови кратки раскази се врвни лирски творби, своевидна поезија во проза.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото