Хипер-реалност

21.05.16 15:41

Виртуелната реалност и капитализмот, во спрега со новите технологии, просто експлодираат во секојдневниот живот на човекот.

Во ова видео, Кеичи Мацуда ни ги прикажува ексцесите на новите технологии, претставувајќи визија за мрачна и опресивна иднина, које можеби и не е толку далечна.

HYPER-REALITY from Keiichi Matsuda on Vimeo.

Извор: Ufunk

Слични содржини

Технологија / Око
Око

ОкоБоли главаВицФото